Vi ønsker at du får den allerbedste graviditet og har derfor fundet nogle af de bedste råd frem til, hvordan du får en sund graviditet i velværets tegn.

Husk gode mellemmåltider

Madtrangen kan hurtigt melde sig, hvis man ikke får spist i løbet af dagen. Det er derfor altid en god idé at proviantere med sunde snacks dagen igennem. Det kan f.eks. være mandler, rosiner, yoghurt eller rugkiks, som kan fylde lidt i maven. Det kan forhindre et uplanlagt besøg hos bageren, hvor du måske ender med at købe nogle knap så sunde alternativer.

Skær ned på kaffen

Koffein har samme påvirkning på dit barn som på dig selv, faktisk bare stærkere. Det er derfor en god idé at skære ned på kaffeindtaget i løbet af din graviditet. Hvis du kan, bør du faktisk nøjes med at nyde én kop om dagen. Det skader altså ikke dit barn at drikke kaffe, men det kan skade at drikke for meget kaffe.

Tag en middagslur så ofte som muligt

Når du er gravid, vil du opleve, at du hurtigere bliver træt. Du har simpelthen brug for ekstra energi og styrke til dig og dit barn – og det får du med lidt mere søvn. Det er altså helt i orden, at du lige tager en morfar på sofaen i løbet af dagen. Det kan også bidrage til, at du ikke får (alt for) hævede fødder og ben sidst på dagen.

Dyrk motion

Du kommer simpelthen ikke uden om motion – heller ikke når du er gravid. Det er godt for dig, især når du slæber rundt på nogle ekstra kilo. Vælg den motion, som du bedst kan lide og lav en fast rutine med at nå det et par gange om ugen. Det kan være alt fra en rask gåtur til afslappende yoga. Det er op til dig, så længe du får bevæget dig.

Brug rene cremer og makeup

Når du er gravid, er det en god idé at skære ned på skønhedsprodukter generelt. Mange forskellige skønhedsprodukter kan nemlig give en cocktail-effekt, som kan være problematisk for babys sundhed. Hvis der er nogle skønhedsprodukter, du har brug for, bør du skifte til svanemærkede produkter eller produkter med Blomsten.

Oplev tryghed med en scanning

En graviditet er ikke kun hård for kroppen, men i høj grad også for psyken. Som kommende mor vil man gerne sikre, at babyen har det godt, vokser som den skal og er sund og rask. Det er noget, som en graviditetsscanning kan hjælpe med. Med en tidlig tryghedsscanning kan du få vished og tryghed tidligt i graviditeten, imens en misdannelsesscanning og en tilvækstscanning kan give dig indblik i din babys sundhed og vækst. Vi anbefaler denne scanningsklinik i Hjørring: https://gravidskanning.dk/. De tilbyder et hav af forskellige scanninger til Danmarks billigste priser.