Vin er alkohol, så man kan aldrig sige at vin er det sundeste, man kan drikke. Alkohol er kendt for alt for have al for stor skadelig indflydelse på vore sundhed, heriblandt hjerte-kar-sygdomme, mave-tarm-sygdomme og leversygdomme. Men selvom alkohol ikke er det bedste for vores krop, så findes der faktisk nogle sundhedsfordele ved at drikke vin – og det er ikke kun rødvin, der har nogle sundhedsfordele.

Rødvin hjælper dig med at tabe dig

Rødvin aktiverer et gen, som forhindrer dannelsen af nye fedtceller. Derudover stimulerer rødvin også kroppens naturlige detox. Det betyder at rødvin faktisk kan hjælpe med at fjerne fedt. De sundhedsmæssige fordele viser sig ved indtagelsen af blot ét glas om dagen – større mængder kan give de modsatte resultater, da rødvin ikke ligefrem kan siges at være en kalorielet drik. Rødvinens evne til at forbrænde fedt bliver endnu bedre, hvis man kombinerer et glas rødvin om dagen med en sund kost med et lavt fedtindhold.

Vin sænker dit kolesteroltal

Rødvin og hvidvin er begge rig på resvertrol, som er fyldt med antioxidanter. Resvertrol hjælper med at pleje kroppens blodkar, forebygger dannelsen af blodpropper og hjælper med at reducere niveauet af ”dårlig” kolesterol.

Vin bekæmper træthed

Stoffet resvertrol, som kan hjælpe med at sænke dit kolesteroltal, har endnu en sundhedsmæssig fordel: Den kan hjælpe med at højne dit energiniveau på dage, hvor man føler sig mere træt end normalt. Det er endda videnskabeligt bevist!

Vin er godt for hjertet

Rødvin indeholder masser af vitamin E, som hjælper med at fjerne blodpropper og forhindre at de formes i første omgang. Det sørger også for at beskyttet vævet omkring dine blodkar. Hvidvin indeholder desuden stofferne tyrosol og hydroxytyrosol, som minimerer risikoen for åreforkalkning.

Vin er godt for hjernen

Undersøgelser viser at hvis man drikker vin regelmæssigt og med måde, så kan man faktisk afværge demens, Alzheimers og andre degenerative sygdomme i hjernen. Det kan altså holde din hjerne ung, hvis man regelmæssigt drikker vin.

Har denne artikel givet dig lyst til et glas vin? Kig ind forbi din lokale vinhandel i Kolding og skaf dig en ny og spændende vin til aftensmaden.