En slankekur er nok noget af det sværeste at få succes med i livet – og det kan der være mange grunde til. Måske er man bare for glad for chokolade eller måske kan man bare ikke lide alle de der sunde fødevarer, som skulle være gode for én. Uanset grunden, så kan slankekuren være en svær én at slå.

Her kommer vi med nogle tips til, hvordan du kan få slankekuren til at virke for dig.

Vælg den rigtige slankekur

Det handler i første omgang om at vælge den rigtige slankekur. Det er her, de fleste mennesker går galt i byen og ender med at give op allerede efter et par dage. Ofte er det fordi man har for høje forventninger til én selv og derfor går all-in, også ofte kaldet ”at tage en kold tyrker”. Det vil sige, at man vælger en slankekur, som er så forskellig fra ens almindelige livsstil, fordi man bare vil have resultater så hurtigt som muligt, men ender med at give op, fordi man ikke kan leve op til de forventninger, man selv har sat. Resultater kommer nemlig ikke så hurtigt som vi regner med. Det tager noget tid – specielt når vi taler vægttab. Den rigtige slankekur gør det let for én at følge med.

En optimal slankekur for en nybegynder, der måske har fejlet med flere slankekure hen ad vejen, er Sense. Det kan som sådan ikke betegnes som en slankekur, men nærmere som et kostprogram. Her handler om at man indtager naturlige og sunde fødevarer i de rigtige mængder, så det giver den optimale mæthedsfornemmelse. Det ses som den bedste forudsætning for et varigt vægttab. Det kan være en nem slankekur at gå i gang med, fordi den som sådan ikke sætter begrænsninger for, hvad man må spise. Selvfølgelig skal man skære ned på sukkerholdige fødevarer, men det er ved Sense ikke off-limits. Du må stadigvæk spise, hvad du vil, men skal blot prioritere de sunde fødevarer. Princippet er, at hvis du spiser dig mæt i sunde fødevarer, så har du ikke plads til alle de usunde. Sagt på en anden måde: Alting med måde!

Vedligehold kuren – og skrue op lidt efter lidt

Hvis du har valgt en slankekur, der er nem at holde for dig, for eksempel Sense-kuren, så har du de bedste forudsætninger for at vedligeholde kuren og tabe nogle kilo. Det handler i bund og grund om at foretage en kostændring, dvs. at skabe nye vaner, som fører til et varigt vægttab.

Når kostændringen først er på plads, så har du i første omgang haft succes med en slankekur, og det skulle gerne give dig blod på tanden til at fortsætte. Kosten er nemlig kun én del af et varigt vægttab og i sidste ende en sund livsstil. En anden del er motion. Den del kan du med fordel begynde at kaste dig over, når du har styr på kosten – men start i det små! Du vil nødig falde tilbage i gamle rammer, fordi du starter ud med for meget træning på for kort tid.

Tag et skridt ad gangen og trap så langsomt op, så holder ændringen nemlig ved og du har større sandsynlighed for at få succes med både kostændring og livsstilsændring.