Gymnastik er blevet en populær sport i Danmark. På landsplan stiger antallet af aktive gymnaster især på børne- og ungdomsområdet. Grunden til den stigende interesse for gymnastik er den øgede fokus på motorik og sundhed og forældre er blevet opmærksomme på at deres børn ikke rører sig nok.

Men hvilke fordele er der egentlig ved at dyrke gymnastik og hvordan adskiller det sig fra andre sportsgrene? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for dig selv og dine børn ved hjælp af gymnastik.

Gymnastik kan dyrkes hele livet igennem

Mange sportsgrene tager hårdt på kroppen. Basketball er for eksempel én af de mest krævende sportsgrene i verden. Det skyldes de hurtige og pludselig bevægelser, de konstante løb frem og tilbage på banen og så de mange høje hop på stedet. Tennis er også en meget fysisk sport. Selvom spillerne får tid til at få vejret mellem points, så er en tenniskamp faktisk en meget anstrende affære. Man skal konstant sprinte frem og tilbage, føre fuldt stop og sprinte tilbage igen og tenniskampe kan sagtens vare i flere timer. Det er ikke kun hårdt fysisk, men kan også give skader på led, som er svære at komme af med igen.

Gymnastik er dog én af de sportsgrene, som man kan dyrke hele livet igennem, fordi sværhedsgraden kan tilpasses efter alder, erfaring og lignende. Det er derfor en sport, man aldrig bliver nødt til at lægge fra sig og som kan være med til at holde én sund hele livet igennem. Det er også en sport, som man kan dyrke sammen med både børn og voksne.

Gymnastik træner hele kroppen

Gymnaster arbejder med hele kroppen, uanset hvilken slags gymnastik, der lige dyrkes. Hele kroppen bruges til de forskellige bevægelser og dermed trænes hele kroppen samtidig. Det er dermed meget mere effektivt end en løbe- eller cykeltur.

Man bruger desuden sin egen kropsvægt meget i gymnastik, hvilket gør at nogle øvelser kan være hårdere end andre.

Gymnastik er sjovt

Sport kan i sig selv godt blive lidt ensformigt i længden. Hvis man går til fodbold, så sparker man til en bold. Hvis man går til tennis eller badminton, så slår man til en bold/fjerbold med en ketcher. Og hvis man går til håndbold eller basketball, så dribler man og skyder. Sådan er det sportsgrene bare.

I gymnastik kan man selv bestemme, hvad man vil. Der kan inddrages alverdens former for redskaber, bolde, hulahopringe og lignende, så gymnastik er aldrig det samme hver gang. Gymnastik er en sjov sport for både børn og voksne.

Gymnastik er populært verden over

Gymnastik er meget populært verden over. Det har Flying Superkids bevist med alle deres optrædener herhjemme og rundt omkring i verden. Hvis du er så heldig at bo i nærheden af Aarhus, kan dit barn gå til gymnastik og springgymnastik i selve Flying Superkids-hovedkvarteret og måske endda blive en del af Flying Superkids-holdet på et tidspunkt. Læs mere her.