Den største fejl, de fleste mennesker begår, når det kommer til juleferien, det er at de glemmer at slappe af. Juleferien bruges i første omgang på at stresse rundt. Finde de sidste gaver, hente pakker på posthuset, købe ind til julemiddagen – og ikke mindst bruge flere dage på at lave selve julemiddagen. Juleferien går desuden også med planlægning og madlavning til endnu en stor begivenhed: nytår. Og før man ser sig om, så er ferien slut og det, man har brugt hele ferien på, er at lave mad. Man har helt glemt at slappe af – bare smide sig i sofaen, se en god film og hygge sig med familien. Og når man så kommer på arbejde efter jul og nytår igen, så er man helt udmattet fra alle begivenhederne i juleferien. Ja, man har ligefrem brug for en ferie igen.

Juleferien er ikke kun et tidspunkt, hvor man skal stresse rundt og gøre klar til jul og nytår. Det er også en ferie med stort f, hvor man skal huske at slappe af og samle ny energi til hverdagen igen. Det kan være svært at slappe af, når man har en masse ting at se til. Men her har vi samlet nogle tips til, hvordan du kan få slappet af i juleferien på trods af jul- og nytårs stress.

Bestil julemaden/nytårsmaden i stedet for at lave den

Mange familier har en tradition for et bestemt måltid til henholdsvis jul og nytår. Det kan derfor være svært at lave om på traditionen. Hvis det virkelig ikke kan lade sig gøre, kan det være en god idé at deles om madlavningen. Så er det ikke kun én enkelt person, der står med hele madlavningen selv. Hvis familien dog er åben for idéen at prøve noget nyt til jul eller nytår, så er det da bare med at udnytte muligheden. Der findes mange restauranter og endda supermarkeder, hvor man kan få leveret eller afhente en lækker jule- eller nytårsmenu. Det kræver kun en smule opvarmning i ovnen. Det giver en masse fritid, som man kan bruge på at slappe af i stedet for at slide i et køkken i flere dage.

Husk at lave ingenting

Når det er ferie, er det vigtigt at man husker at lave ingenting. Det er her man sådan rigtig slapper af. Det kan være specielt svært i juletiden, hvis man skal besøge både familie, svigerfamilie, venner og veninder. Man bliver derfor nødt til at prioritere – er det virkelig nødt til at besøge dem alle sammen? Måske kan man samle alle til ét enkelt besøg, hvor man selv laver mad. Så skal man ikke bruge flere dage i juleferien på at besøge den ene efter den anden. Det giver en masse tid til at slappe helt af og samle ny energi.