Menstruation er en naturlig del af den kvindelig cyklus, men det betyder ikke, at det ikke er lige ubehageligt hver gang vi får besøg af tante Rosa!  Til gengæld er det altid rart, når man finder ud af, at man ikke er alene om at optage visse menstruationsmønstre, når det er tid. Læs med her, og se hvad du kan genkende! 

1. Vi gemmer tamponen i ærmet  

Medmindre du har lavet det miljørigtige skift til en menstruationskop, så ved du, hvor kompliceret det kan være at komme til det nærmeste toilet med en tampon – uden at blive opdaget!  

Det er jo egentlig fjollet, for der er ikke noget at være flov over. Alligevel synes vi ikke, hele omverdenen behøves at vide, hvad der foregår forneden. Tampon-i-ærmet tricket har med garanti været her i årtier – måske lige siden 1929, hvor tamponen blev opfundet! 

2. Vi æder litervis af chokolade  

Det er bare mere okay at spise chokolade, når det føles som om ens livmoder bliver kørt over inde fra (selvom vi også er gode til at finde på undskyldninger alle andre tidspunkter på måneden).  

Men det er faktisk også helt okay at lave undskyldninger for sig selv, når man bløder. Vidste du fx at stresshormon stiger i dagene op til ens menstruation samtidig med, at ens lykkehormoner falder? Kroppen ved, at fed mad øger vores lykkehormon, hvorfor dine hormoner giver dig mere lyst til fx chokolade. Not fair? Beklager, sådan er det at være kvinde. 

3. Krøller os sammen i sengen og har ondt af os selv  

Når smerterne virkelig overtager, er der faktisk ofte ikke andet at gøre end at krølle sig sammen i en fosterstilling og græde. I hvert fald indtil de smertestillende piller virker. Nogle gange hjælper det faktisk også lidt at have ondt af sig selv.

4. Vi går på tamponjagt, når uheldet (bogstavelig talt) er ude 

Vi har alle prøvet det: Et pludseligt blodigt besøg forneden, mens du er langt fra en butik og naturligvis har brugt din sidste emergency-tampon. Hvad gør man så? Går naturligvis på jagt hos sine medkvinder og forsøger at finde en tampon-pusher. Hun har jo også selv prøvet det! 

OBS: Hvis uheldet er sket, kan du binde din trøje rundt om livet for at gemme beviset 

 5. Vi skifter humør, som vi ville skifte underbukser, hvis ikke tamponen var opfundet 

Har du også udsat en stakkels kæreste for lidt af hvert under dine menstruationer? Pludselig er du sur, dernæst ked af det og bagefter kan du skraldgrine – det er faktisk heller ikke nemt for dig at følge med i!  

Men han skal naturligvis aldrig skylde dit humør på din menstruation – det gider vi ikke høre på, selvom det i visse tilfælde er ganske sandt.