Sugaring er en ældgammel effektiv hårfjerningsmetode, som har rødder i blandt andet Mellemøsten. Sugaring går ud på at man fjerner uønsket hårvækst med en sukkerpasta, som masseres ind i huden med hånden. Sukkermassen trækker hår ud i den naturlige groretning, og er altså en meget effektiv hårfjerningsmetode.

Fordelene ved sugaring

Der findes mange fordele ved sugaring frem for de andre, mere traditionelle hårfjerningsmetoder, som for eksempel den klassiske barbarskraber eller barbermaskinen eller den smertefulde voksbehandling. Her har vi samlet et par fordele, som måske kan overtale dig til at prøve en sugaring-behandling.

Allergivenlig hårfjerningsmetode

Sukkermassen, som benyttes til sugaring, er allergivenlig. Den består alene af sukker og vand, og indeholder hverken parabener, farvestoffer, dufte eller lignende kemikalier, som kan irritere huden og muligvis udvikle sig til større hudproblemer. Sugaring-hårfjerningsmetoden kan derfor benyttes af stort set alle – både folk med eksem, psoriasis eller blot sart hud.

100 % hygiejnisk hårfjerningsmetode

Sugaring-metoden beskytter mod bakterier, idet sukkerpastaen er desinficerende og sårhelende. Der benyttes den samme sukkerpasta under hele behandlingen, den behandlede område rengøres inden behandlingen påbegyndes og behandleren har handsker på under hele forløbet. Det samme kan ikke siges om den traditionelle voksbehandling, hvor det behandlede området ofte er meget modtageligt over for bakterier og lignende.

Mindre smertefuld end en voksbehandling

Sugaring er ikke en smertefri hårfjerningsmetode. Det er der ingen effektiv hårfjerningsmetode der er. Hvis smerte er et problem for dig, burde du holde dig til barberskraberen under bruseren. Ved sugaring er første behandling den mest smertefulde, fordi hårene er grovere og der naturligvis er mange af dem. De efterfølgende behandlinger gør mindre ondt, fordi der efter hver behandling er færre og færre hår på det behandlede område. Sugaring er desuden mildere for huden i forhold til en voksbehandling og er også væsentlig mindre smertefuld.

Håret trækkes ud med groretningen

Ved sugaring trækkes hårene ud med groretningen, og behandlingen efterlader derfor hverken knækkede hår eller hudirritationer. Den fjerner desuden flere hår end ved en voksbehandling eller med en barberskraber – og sukkerpastaen får endda selv de mindste hår med.

Ingen risiko for forbrænding

Når man arbejder med voks, arbejder man med meget høje temperaturer, som i bedste fald kan gøre en voksbehandling smertefuld, men i værste fald give risiko for forbrændinger. Når man til gengæld arbejder med sukkerpasta, arbejder man dog kun med kropstemperaturen, og der er dermed ingen risiko for forbrændinger.

Langtidsholdbart resultat

Én enkelt sugaring-behandling holder i 3-4 uger – og der er færre hår efter hver behandling. Det kan på den lange bane sørge for, at du måske kun skal have en hårfjerningsbehandling rimelig sjældent for at holde trit med uønsket hårvækst. Sugaring er derfor en meget effektiv hårfjerningsmetode, som kan afhjælpe uønsket hårvækst på både den korte og den lange bane.