Det er helt almindeligt, at man som kvinde på et tidspunkt kommer til at “døje” med appelsinhud i sit liv. Alle kan få appelsinhud, og det har, modsat manges opfattelse, ikke nødvendigvis noget med overvægt at gøre. En højere fedtprocent kan godt være med til at fremme appelsinhuden, men der er også nogle, der blot er mere genetisk disponeret til at arve appelsinhuden. De fleste vil dog opleve, at appelsinhuden begynder at komme i takt med, at kroppen ældes – og mange begynder især at få appelsinhud efter deres graviditet. Men hvad kan man egentlig gøre ved det?

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud – også kaldes cellulite – er kort sagt fedt, der er ophobet på en bestemt måde i kroppen. Som kvinde har man altid et lag fedt i underhuden, der skal sikre, at man er udrustet til at kunne bære et barn. Fedtet i underhuden er placeret mellem overhud og muskler, og her ligger fedtet kapslet i små rum. Musklernes og overhudens vægge, der omringer underfedtet, består af bindevævsstrøg, hvilket over tiden stivner og skaber fordybninger i huden – som vi også kender som appelsinhud.

Træning

Vi er kede af at skulle meddele det, men træning kan være en yderst effektiv dræber af appelsinhuden! Når man træner, strammer man vævet i huden op, samtidig med at man forbrænder fedt, hvilket tilsammen er god cocktail mod bekæmpelse af appelsinhuden!

Man siger at trapper, trappemaskiner, cykling, løb eller gåture i et rask tempo er noget af det bedste motion, man kan dyrke for at bekæmpe appelsinhuden.

Spis sundt

Man hører næsten sund kost som løsningen på alle problemer efterhånden. Ikke desto mindre har man alligevel fundet ud af, at det også kan have en enorm positiv indvirkning på appelsinhuden! Sørg for at få massere at grøntsager, fibre og måske vigtigst: sørg for at drikke en masse vand! Mindst to liter om dagen!

Massage

Et andet godt råd mange benytter sig af for at komme appelsinhuden til livs, er lidt rarere end ovenstående. Det er nemlig så behageligt et råd som: massage! Når man masserer huden, øger man blodcirkulationen, hvilket kan mindske synet af appelsinhuden. Man kan både vælge at massere med cremer eller olie, der er produceret til formålet eller med en tørbørste, hvor man nærmest “strigler” sig selv. Der findes sågar “ruller” med små nåle, man kører over de udsatte områder, som skulle have en enormt opstrammende effekt, da nålene går ned og nedbryder hudcellerne, der derefter bygger sig selv op som nye – og derfor mere stramme.