Vi er alle sammen forskellige – og det er vores hudtyper også! Du kan ikke ændre din hudtype, og få en ny. Til gengæld kan du tage udgangspunkt i den hudtype, du er disponeret til at have og behandle den mest hensigtsmæssigt.  

Hvis du er en af dem, som er født med fedtet hud, så skyldes det, at din hud overproducerer talg. Det kan du, som sagt, ikke ændre, men du kan følge disse simple tips for en mindre fedtet overflade: 

Fugt din fedtede hud! 

Ja, du læste rigtigt! Din fedtede hud har lige så meget behov for fugt, som enhver anden hudtype har det. Der er mange der døjer med fedtet hud, som forsøger at udtørre deres hud ved at skrue ned for fugtighedscreme. Man kan godt sætte sig ind i (den forkerte!) logik, men forværrer faktisk problemet. Når du udtørrer din hud, vil den forsøge at kompensere for tabet af fugt ved at producere endnu mere talg. Du kan derfor endnu med en mere fedtet hud, end du startede med. Sørg derfor endelig for, at hun hud får nok fugt, men gik gerne efter oliefri produkter.  

 

Vask kun ansigtet to gange dagligt 

Dette punkt relaterer sig til det tidligere, da begge handler om, at man ikke må udtørre fedtet hud. Hvis du døjer med fedtet hud, kender du måske trangen til at “vaske fedtet af”. Det kan man desværre kun kortvarigt, da huden derefter overproducerer talg, det det blev beskrevet i forrige punkt. Man bør kun vaske ansigtet morgen og aften, før man anvender sine produkter. 

 

Skru ned for sukker og mejeriprodukter  

Det er videnskabeligt bevist, at sukker og mejeriprodukter begge har en negativ effekt på huden. Sukker kan forårsage mere akne, og mejeriprodukter kan øge hudens olieproduktion pga. de mange hormoner, der findes i produktet.  

 

Hold dig mat i løbet af dagen 

Hvis du døjer med fedtet hud, så kender du sandsynligvis til at få en fedtet overflade i løbet af dagen. Det er super frustrerende, og det får ens makeup til at sidde dårligere. Heldigvis er der mange producenter, der i dag har en udgave af det såkaldte “blotting paper”. Produktet inderholder små lapper af papir, som man kan duppe ansigtet med i løbet af dagen, der var man har brug for det. Papiret overlader overfladen mat og flot igen. Hvis du gerne vil spare lidt penge, så kan du snildt bruge papir fra rul-selv-cigaretter!