Hvad er en peeling?

En peeling er en måde at rense huden i dybden på. Den renser generelt huden bedre end de gængse renseprodukter som ansigtsvand, rensemælk eller lignende produkter, som blot renser din huds overflade. En peeling rengør din hud, så den bliver modtagelig over for din ansigtscreme efterfølgende.
Når foretager en peeling af din hud, så skiller du sig af med affaldsstoffer og døde hudceller, hvilket gør din hud mere stram og glat. Din hud bliver ikke bare blødere og pænere, men den bliver også mere modtagelig overfor den ansigtscreme, du lægger på efter behandlingen og din makeup lægger sig også meget pænere på huden, når den har en glat og jævn overflade at lægge sig på.

To forskellige typer peeling

Der findes i det store hele to forskellige typer peeling. Én mekanisk peeling, som du nemt kan lave derhjemme foran badeværelsesspejlset og den kemiske peeling, hvoraf du kan foretage den milde version derhjemme eller få den dybere version lavet ved en professionel kosmetolog.

Mekanisk peeling

Den mekaniske peeling udføres ved hjælp af en skrubbecreme med grove korn i. Du vasker dit ansigt med en mild sæbe, tørrer dit ansigt og fugter det med en lille smule vand. Du trykker så en lille mængde af skrubbecremen ud i din hænder og masserer det rundt i ansigtet – med fokus på de steder, hvor du har tendens til urenheder eller tilstoppede porer. Det er oftest i T-zonen, som består af panden, næsen og hagen. Sørg for at massér skrubbecremen godt rundt i dine problemområder og skyl så dit ansigt efterfølgende. Når du tørrer dit ansigt igen, vil du hurtigt mærke, at din hud er meget blød og ren. Der findes mange effektive peeling-produkter på markedet, som passer til alle forskellige hudtyper.

Kemisk peeling

Kemisk peeling er en mere voldsom version af en peeling. En kemisk peeling er nemlig en behandling af huden med kemisk opløsning eller slibning. Den kemiske opløsning har til formål at opløse dele af huden og stimulere den til at gendanne nye hudceller.
I nyere tid er det muligt at lave en kemisk peeling derhjemme ved hjælp af peeling-cremer, som indeholder forskellige frugtsyrer og enzymer, som trænger dybt ned i huden og renser den effektivt.
Der er dog stadig mange kosmetologer, som tilbyder kemisk peeling, der kan forbedre hudens kvalitet. Der findes også forskellige former for peelinger. De milde peelinger kan mindske porer i huden og forbedre ujævnheder og bumser, imens de dybere peelinger kan bruges til at udjævne ar og rynker.

En peeling rengør din hud i dybden, så du får en pænere, renere og mere jævn hud, som er det perfekte lærred for din ansigtscreme og din makeup.