Har du svært ved at finde en foundation, der passer perfekt til din hud? Og er du snart træt af at lede efter den perfekte dækning? Her har vi samlet en guide til, hvordan du finder den rette foundation til din hud, så du ikke længere skal bruge penge på den ene foundation efter den anden.

Sådan finder du dit behov

Den rette foundation afhænger i første omgang af din hud. Har du en akne ramt hud, som du ønsker at skjule eller vil du bare gerne have en mere ensartet hudtone? Døjer du med specielt tør eller fedtet hud? Det er dit behov, der ligger til grund for at finde den rette foundation til dig.

Foundation med let dækkeevne

En foundation med let dækkeevne giver et mere naturligt look, hvor man for eksempel stadigvæk kan se fregner og røde kinder. Denne type foundation bruges normalt af kvinder uden de store hudproblemer, som blot ønsker en mere ensartet hudtone.

En klassiker inden for den mere naturlige foundation er den såkaldte BB-cream. BB-cream er en blanding mellem foundation og fugtighedscreme og giver huden en sund og frisk glød. Der findes også mineralfoundations, som giver en ensartet hudtone og efterlader huden naturligtudseende.

Hvis man ønsker et naturligt look, men døjer med små urenheder eller rande under øjnene, kan man sagtens gøre brug af en foundation med en let dækkeevne. Man kan bare kombinerer den med en concealer, der matcher hudens farve. Den kan dække de genstridige bumser og sørge for at man stadig ser naturlig ud.

Dækkende foundation

En dækkende foundation er det oplagte valg til kvinder med rødmosset hud, urenheder, pigmentfejl eller fregner, som ønsker at dække alle disse. En dækkende foundation dækker huden komplet og gør den ensartet, men her er det meget vigtigt at farven matcher den naturlige hudfarve meget godt, så man ikke ender med én hudfarve i ansigtet og en anden på halsen.

En dækkende foundation kan godt komme til at virke lidt tør i løbet af dagen, så det er en god idé at friske den op med en fugtspray i løbet af dagen for at undgå sprækker i huden.

En plejende foundation

Foundation kan til tider godt gøre mere skade på huden end gavn. En komplet dækkende foundation har en tendens til at tilstoppe porer, hvilken kan føre til flere urenheder. Der findes dog også foundations, som også plejer huden.

Denne type foundation er oplagt for kvinder med meget tør hud eller meget fedtet hud, da den giver ekstra pleje i løbet af dagen og gør huden smukkere dag for dag.

Sådan finder du den rigtige farve

Det kan være svært at finde den rigtige farve foundation, da man kan have mange forskellige hudtoner i ansigtet og på kæbelinjen. En metode du kan bruge i din søgning er at lave en stribe midt på kæben og ned mod halsen. Hvis farven passer meget godt på din hud, så har du fundet den rigtige farve. Det kan dog være svært selv at se, så få eventuel hjælp af en ansat, når du laver farvetesten. Hvis du ikke kan finde en farve, der falder i ét med din hud, så er det bedst at få efter en farve, som passer til farven på halsen. Så ender du ikke med at have to forskellige farver på halsen og i ansigtet.

Nu har du alle redskaber til at finde den rigtige foundation – så er det bare ud og prøve alle foundations af i butikkerne!