Går du op i din skønhedsrutine, og mener du, at du har helt styr på, hvad der er rigtigt at gøre? Læs med på nedenstående liste og se om du laver en af de klassiske “skønhedsfejl”.

1) Overrensning af huden

Man kan forstå hvorfor det sker: Man bliver ked af det, fordi ens hud begynder at slå ud, og man forsøger i frustration at fjerne urenhederne ved at rense endnu mere!

Det hjælper bare desværre ikke – tværtimod. Hvis du overrenser din hud, så risikerer du at udtørre og irritere den. Når du irriterer din hud, så kan den begynde at danne mere talg (som er det, man overproducerer, hvis man har fedtet hud) end før, og din hud kan faktisk ende med at blive mere uren og fedtet!

2) Glemme solen – uanset vejr!

De fleste mennesker har lært, at solcreme er ekstremt vigtigt om sommeren, men husker du også at bruge solcreme i de andre årstider? Du kan ikke mærke, om solen er skadende. Derfor er der altid risiko for, at din hud er udsat i solen, hvis den ikke er beskyttet. Solen gør huden tyndere, kan forårsage hudforandringer og disponerer den til tidligere rynker!

Derfor anbefales det, at man altid bruger solcreme. Ja, altid! Hvis du synes det lyder uoverkommeligt, så kan du anskaffe dig en ansigtscreme, som indeholder SPF – dem er der heldigvis mange af!

3) Bade i brandvarmt vand

Er der noget så lækkert som et brandvarmt bad? Hvad med glansfuldt hår og blød hud? Vidste du, at meget varme bade udtørrer både dit hår og din hud!

Det er ikke fordi, at du kun kan tage kolde bade, men du bør undgå de helt varme bade. Når vi bader, skyller vi nemlig kroppens naturlige olier ud, fordi porernes åbnes, så de ikke længere kan “holde fast på den”. Håret bliver som sagt udtørret, og det kommer derfor til at se ærgerligt og kruset ud.

4) Glemme halsen i hudplejen

Huden på vores hals er lige så sart og tynd, som huden i vores ansigt er. Alligevel er der mange, som springer hudplejen på halsen over, og det er en skam, for den har brug for det!

Halsen er et af de steder, hvor man hurtigst kan se aldringstegn, da man nemt får linjer vandret på halsen, når man bevæger hovedet i løbet af dagen. Disse kan ikke fjernes helt med produkter, men vi kan sinke processen lidt eller bløde de nuværende linjer lidt op, hvis vi blot inkluderer halsen i vores hudplejerutine!

5) Glemme at vaske sine beskidte pensler!

Hvor opbevarer du dine beskidte og gamle makeuppensler henne? I din toilettaske fyldt med andre produkter, i din taske eller er du måske en af dem, der rent faktisk har placeret dem i et nogenlunde sterilt glas på makeupbordet?

Ligegyldigt hvor du har dem, så skal du huske at vaske dem! Hvis ikke du vasker dine pensler, så opbygger der sig bakterier i hårene, som du tilføjer direkte på din hud, når du lægger din makeup! Med denne tendens giver du din hud de bedste vilkår for at slå ud.

Det er heldigvis nemt at rette op på, du kan nemlig sagtens bruge din helt almindelig shampoo til at vaske penslerne. Så skal de bare ligge nogle timer og tørre, og de er klar til brug igen!

6) Serum

Serum er en mere koncentreret form for dagcreme, så du kan virkelig give din hud et boost, hvis du lægger det under din ansigtscreme. Serum skal bruges både morgen og aften efter rens og før creme.

Vær dog opmærksom på at nogle serummer har meget koncentreret A-vitamin, da dette er godt til at bekæmpe rynker og akne, som man helst ikke må bruge om dagen. A-vitamin gør nemlig din hud ekstra sensitiv over for solen, så den kan tage solskade, hvis du ikke er opmærksom på det. Man bør altid vænne sin hud til A-vitamin, da det er et meget aktivt stof, som ens hud kan reagere stærkt på.