Du kender sikkert det at se en kjole på nettet eller i et butiksvindue, som du bare må eje, men når du så endelig får den leveret eller får den med ind i prøverummet, så ser den bare slet ikke godt ud på dig. Grunden til det er meget simpel. Det er fordi kjolen ikke passer til din kropsform. De kjoler, der sidder bedst på din krop, er de kjoler, der passer til din kropsform.

Her får du en lille guide til de items, der passer bedst til din kropsform. Hvis du er i tvivl om, hvilken kropsform du har, så kan du læse mere om det her.

Pæren

Pære-formen er karakteriseret ved smalle skuldre, lille barm, smal talje og brede hofter og fyldige lår. Pæren klæder sig bedst i pencilskirts, bukser der sidder løst om taljen , skulderpuder i diverse jakker og blazere, korte, taljelange jakker eller jakker der går under hoften og toppe i lyse klare farver og print. Pæren bør undgå toppe med for meget fyld som f.eks. drapering, underdele i tunge materialer og tunge skuldertasker der stopper omkring hoften. Det har til formål at udligne forskellen mellem under- og overkrop.

Omvendt trekant

Den omvendte trekant er karakteriseret ved skuldre, der er bredere end hofterne, stor barm i forhold til resten af kroppen, smalle hofter og smalle ben. Den omvendte trekant klæder sig bedst i underdele med fylde som f.eks. maxikjoler eller -nederdele, toppe, mørke farver på overdelen og lyse farver på underdelen, toppe, der går til lige under hoften og toppe uden for mange detaljer. Det har til formål at udligne forskellen mellem under- og overkrop. Den omvendte trekant bør undgå jakker med skulderpuder og bør også passe på med ikke at klæde sig for maskulint, da denne kropsform er den mest drengede kropsform.

Æblet

Æble-formen er karakteriseret ved større bryster, ingen eller næsten ingen talje, tyngde på den nederste del af overkroppen og vægtforøgelse omkring maven. Æblet klæder sig bedst i toppe i empiresnit og tunikaer, toppe, der fremhæver barmen og tynde, lange kæder med mindre vedhæng for at trække opmærksomheden væk fra maven og fremhæve brysterne. Æblet bør undgå taljekorte bluser, store tunge smykker og bukser med svaj forneden.

Timeglasset

Timeglas-figuren er karakteriseret ved mellem til store bryster, smal talje, brede hofter og lige ben. Timeglasset klæder sig bedst i taljefremhævende kjoler og bluser, v-udskæringer og slå-om-kjoler og nederdele, der går til knæene eller under knæene. Timeglasset bør undgå baggy bukser og i det hele taget løstsiddende tøj, da det kan gøre at man ser tyk ud, idet taljen ikke fremhæves.

Petite

Petite-figuren er karakteriseret ved velproportionerede kropsdele, små bryster, slank figur, smalle skuldre, smalle hofter og en lige talje. Petite klæder sig bedst i bukser med lige ben, højhælede sko og skræddersyet tøj. Petite bør undgå lange overdele som f.eks. lange cardigans eller jakker i kraftigt materiale, maxikjoler og -nederdele og store, tunge overdele som f.eks. fake fur veste.

Stolpe

Stolpe-figuren er karakteriseret ved smalle hofter, små bryster, slank figur, smalle skuldre og lige talje. Stolpen klæder sig bedst i smalle bukser, bælter i taljen, taljerede, korte jakker. Stolpen bør undgå lavtaljede bukser, stramt tøj fra top til tå og v-udskæringer, som giver endnu smallere skuldre.