Det er noget af en udfordring af indrette et hjem, specielt når man ikke har så meget tid til det. Man vælger måske derfor tit at beholde de samme møbler, selvom man måske godt kunne trænge til en opgradering. Der findes dog nogle nemme og fede måder at opdatere møblerne på – uden at det tager alt for meget af (din) tid.

Her har vi samlet tre nemme og fede metoder, som kan gøre dine møbler pæne igen.

Maling

Et lag maling kan gøre underværker for en del møbler, både borde, kommoder, skabe og lignende. En god gang maling kan nemlig få den gamle, grimme kommode til at få et helt nyt udtryk. Det kan samtidig give hele boligen et frisk pust. Det er heller ikke særlig tidskrævende lige at give et møbel en gang maling. Det kan dog kræve en masse ekstraarbejde at male et møbel, heriblandt nedslibning og lakering. Der findes dog i dag en genial maling, kaldet kalkmaling. Den kræver hverken at man sliber et møbel på forhånd og skal heller ikke lakeres på samme måde. Kalkmaling gør det muligt at male et møbel direkte og så blot forsegle malingen med en tynd lak, som gør malingen vandfast. Der findes mange forskellige farver at vælge imellem, både de lidt mere afdæmpede og også nogle lidt vildere farver. Der findes samtidig også mange forskellige lakeringer, som kan give malingen forskellige udtryk, heriblandt mat, glans, glimmer eller en lakering, der giver en mere old-fashioned finish.

Oliering

Hvis der er tale om gamle møbler i for eksempel teak eller palisander, så kan en god gang olie friske de gamle møbler op på ingen tid og få dem til at se helt nye og skinnende ud. Det kræver bare lige at man tager møblet med ud på terrassen, giver den en omgang olie, lader den stå et stykke tid og så kan man sætte den tilbage på sin plads. Puf – et helt nyt møbel!

Ompolstring

Gamle spisestuestole, lænestole og endda sofaer mister med tiden deres pæne udtryk. Det er dog ikke nødvendigt at købe nyt, hvis man virkelig elsker sine stole. Det er jo i dag også meget moderne med retro-møbler. Disse skal dog også være i en god stand, så man kan have dem stående. Gamle spisebordsstole, lænestole og sofaer kan dog friskes op ved at de bliver ompolstret. En ompolstring går ud på at det gamle stof tages af og der lægges nyt stof på. Én kæmpe fordel ved dette er at du får et gammelt møbel, der ser fantastisk ud. Men du kan samtidig også helt selv kan bestemme, hvilket stof, du ønsker at dine stole skal have. Det er en lidt dyrere løsning, idet de færreste har evnerne til at ompolstre møbler. Men det er det hele værd. På den måde har man noget unikt. Man har noget andre ikke har og ikke blot et standard IKEA-møbel, som også befinder sig i alle andre stuer!