Når man har fået børn, ændrer ens behov i forhold til en have sig drastisk. Inden man fik børn, var der måske mest fokus på hygge og afslapning i haven. Der var måske havemøbler, grill og parasoller til sommerens grillfester med vennerne eller romantiske middage med kæresten. Der var måske lænestole til de få sommerdage, hvor solen viste sig fra sin bedste side og man måske endda kunne få lidt farve uden at tage på ferie i et land langt væk fra Danmark. Eller der var måske proppet med blomster, buske og hække, så der ikke var plads til meget andet.

Når man har fået børn, vil man måske hellere have at haven fungerer som en slags legeplads for børnene, så man på den ene side kan holde øje med dem fra huset af og ikke hele tiden skal på tur til den nærmeste legeplads. Det findes dog så mange redskaber og legesager til haver, så det kan være svært at vælge, hvad barnet vil få mest ud af – både underholdningsmæssigt, men også dannelsesmæssigt. Det ændrer sig jo også fra aldersgruppe til aldersgruppe. Her har vi samlet et par underholdende og samtidigt lærerige legeredskaber til haven, som dine børn vil elske.

Sandkassen

En sandkassen er en åbenlys favorit blandt de mindste. Her kan de bygge sandslotte, lave mad og lignende med diverse tilbehør. Sandkassen giver ikke kun mulighed for timevis af leg, men er også en oplagt måde at styrke barnets motorik på. Barnet lærer at forme sandet, bruge en skovl til at samle sand op i en spand og lignende. Det kan i sidste ende hjælpe barnet med et udvikle de nødvendige motoriske færdigheder på et tidligere stadie.

Gynge- og klatrestativer, legetårne og rutsjebaner

Gynger og klatrestativer, legetårne og rutsjebaner er mere for de lidt ældre børn, som allerede har udviklet motoriske egenskaber. De store børn kan for alvor slå sig løs og lege, klatre, hoppe rundt og te sig som aber i flere timer. De små børn har ved brug af disse redskaber dog stadig brug for de voksnes hjælp. Det er derfor mere legeredskaber til de lidt større børn, som godt kan og vil lege selv. Det gode ved disse redskaber er, at de er underholdende samtidig med at de får barnet til at dyrke motion.

Legehuse

Et legehus er nærmest en nødvendighed i haven. Det kan bruges af alle aldersgrupper, passer ind i de fleste lege og kan bruges af såvel drenge og piger. Det kan også være stedet for et udendørs køkken – måske i kombination med en sandkasse. Det gode ved et legehus er, at det findes både for sig selv som en miniudgave af et rigtigt træhus, men det kan også kombineres med mange andre legeredskaber. Der findes for eksempel legehuse oppe i højden, som har klatreredskaber, en rutsjebane og et gyngestativ tilkoblet. Et legehus kan altså siges at være et alt-i-et legeredskab til haven, som kan bruges år efter år af børn i alle aldre.