Elgulvvarme kan være en fantastisk løsning til mange forskellige problemer, bl.a. kolde fødder, jævn varmefordeling og meget mere. Elgulvvarme er også en løsning, som kan bruges i langt de fleste tilfælde – uanset om der er tale om renoveringer eller nybyggeri. I denne artikel går vi i dybden med både fordele og ulemper ved elgulvvarme.

Fordele ved elgulvvarme

Elgulvvarme er generelt en god løsning, hvis du kan og vil installere det selv. Det er nemlig i så fald forholdsvist billigt – og det er faktisk også meget nemt at installere elgulvvarme selv. Elgulvvarme kan nemlig lægges oven på et eksisterende gulv, og det betyder, at der ikke er behov for at bryde hele gulvet op, når der skal installeres elgulvvarme. Elgulvvarme er desuden også en god løsning, hvis du gerne vil have et varmt gulv året rundt. Gulvet kan nemlig med elgulvvarme også være varmt om sommeren, hvor f.eks. vandbaseret gulvvarme ikke kører. Elgulvvarme giver et lunt gulv, som er rart at gå på selv med bare fødder, og så er det også superbekvemt for kæledyr, som hunde og katte. Det giver også en dejlig, jævn varmefordeling i rummet – endda hurtigere end f.eks. radiatorer. Rummet føles derfor varmere og bliver også hurtigere varmt end ved andre slags gulvvarme.

Ulemper ved elgulvvarme

Elgulvvarme er generelt dyrere i drift end f.eks. vandbaseret gulvvarme – og det kan derfor være en dyrere løsning på sigt, selvom det er en billig løsning i opstarten. Problemer med elgulvvarmen kan også være en dyr fornøjelse – og det kan også være svært at installere. Det samme kan dog også siges om andre former for gulvvarme, der ikke fungerer efter hensigten. Når gulvet ikke er isoleret ordentligt, vil meget af varmen gå til spilde, men det er jo også tilfældet ved alle andre opvarmningsmetoder. Du får altså mest muligt ud af elgulvvarmen ved godt isolerede gulve.

Skal du have elgulvvarme i din bolig? Hos Dansk Elgulvvarme kan du finde alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at installere elgulvvarme – både produkterne, du skal bruge og grundige vejledninger til at installere varmemåtter og varmekabler: https://www.dansk-elgulvvarme.dk/.