Der er mange, der i dag har en have, men de glemmer den, indtil det lige pludselig bliver sommer. Så skal havemøblerne hurtigt frem og haven skal gøres pænt, der skal klippes græs og fjernes ukrudt, så haven ser ordentlig ud, når man dovner i solen. Der findes dog mange flere ting, man kan gøre med sin have end bare at finde havemøbler og grillen frem. Her har vi samlet et par tips til, hvordan man får mest muligt ud af sin have til sommer (og måske endda resten af året!).

Overdækket terrasse eller havepavilloner

Mange har desværre kun glæde af haven de dage, hvor vejret er godt, solen står højt på himlen og regnen bliver væk. Man kan dog sagtens bruge haven alle andre dage, hvis man får sig en overdækket terrasse eller en havepavillon. På den måde kan man sidde og nye varmen udenfor på trods af regnvejr, og man kan derfor bruge haven meget mere end man plejer. Der er jo også noget hyggeligt ved at sidde udenfor i regnen uden at blive våd.

Grillhytter

En grilhytte er en slags overdækket grillsted, som gør det muligt at grille året rundt uanset vejr og temperatur. På den måde kan man nyde haven og grillmad hele året rundt. Noget smager bare bedre, når det er forberedt på en grill i stedet for på en stegepande eller i ovnen!

Sauna

Der er måske mange, der drømmer om at have en sauna i huset. Det kræver dog en rimelig stor og dyr ombygning, før det kan lade sig gøre. Heldigvis findes der en nemmere og billigere løsning, der ikke kræver en kæmpe ombygning. Der findes nemlig udendørssauner i dag og de er faktisk blevet meget populære på kort tid. Nogle anskaffer sig en sauna på grund af hyggen, imens andre igen anskaffer den af helbredsmæssige årsager, idet hyppig brug af sauna kan sælge blodtrykket, stressniveauet og afhjælpe muskelsmerter. Uanset grunden, så vil en lækker sauna i haven uden tvivl gøre det lettere at benytte sig af haven i både godt og dårligt vejr.

Vildmarksbad

En sauna er ikke nok, hvis man ønsker at ombygge haven til en spa, hvor man kan forkæle sig selv efter en hård dag på arbejde. Et vildmarksbad er lige sagen, hvis man har brug for at slappe af. Det er specielt hyggeligt at nyde et lækkert varmt bad i et udendørs badekar, når temperaturen er lav. Vildmarksbadet kan således bruges året rundt og være den ultimative afslapning for enhver, der føler sig lidt stresset og har brug for at slappe af med en god bog.  

Der findes altså mange forskellige muligheder, hvis man ønsker at få mere ud af sin have. Du kan læse meget mere om ovenstående og mange flere muligheder her.