Der er ikke behov for grønne fingre og masser af tid, hvis man gerne vil have pæne blomster i sin have. Der findes nemlig haveplanter, som nærmest passer sig selv og dermed ikke kræver konstant opmærksomhed. Her har vi samlet fire af de her haveplanter, som er nemme at passe og samtidig ser fantastisk flotte ud i enhver have.

Tvillingeblomst

Tvillingeblomster kommer i mange forskellige farver og kan forvandle enhver kedelig have til et farverigt paradis. Tvillingeblomster er også det perfekte valg til dig uden grønne fingre, fordi den er utrolig robust og kan modstå nærmest alting. Det er også blomsterne på listen her, som blomstrer i absolut længst tid. De springer ud i foråret og blomstrer helt indtil oktober og holder dermed haven farverig i mange måneder.

Lavendel

Lavendel er ikke bare pæn at kigge på med sine blåviolette, hvide eller lyserøde blomster. Den dufter også fantastisk. Den trives i krukker og solskin og det er næsten aldrig nødvendigt at vande den efter de tre måneder efter udplantning. Lavendel blomstrer dog kun fra juli til august og er derfor den haveplante på denne liste, der blomstrer i kortest tid – til gengæld kræver den minimal vedligeholdelse, ingen vanding og ingen gødning. Den skal dog lige beskæres i hvert forår, når frosten er forbi.

Kæmpejernurt

Kæmpejernurt er høje og lilla blomster, der på trods af deres sarte ydre er meget stærke planter. De blomstrer også kun i sommerperioden fra august til tidligt efterår, fordi den elsker sol og varme. Kæmpejernurt er en tørketålende plante og den skal derfor kun vandes i tørre perioder.

Bonderoser

Bonderoser (se billede) er et smukt syn i enhver have og findes i de flotteste rødlige farver. Den blomstrer i slutningen af maj eller starten af juni. Den ligner umiddelbart en plante, der kræver en masse pasning, men de er faktisk meget nøjsomme. De får al deres næring direkte fra jorden og man skal således kun sørge for at holde jorden omkring bonderoserne fugtig, så den hverken overvandes eller tørrer ud.